bouwen
 • klik voor meer afbeeldingen
  afbeelding 1 van 4
  Verbouwing rijwoning te Mechelen

  Bouwjaar: 2010

  Oppervlakte: 80 m²

  Bij deze rijwoning werd de bestaande achterbouw afgebroken en de leefkeuken van het kelderniveau naar het gelijkvloers gebracht.
  In het verlengde van de keuken werd een klein terras voorzien zodat men kan genieten van het zicht op de tuin. Op het kelderniveau werd een bureauruimte/speelhoek ingericht die rechtstreeks in contact staat met de tuin.

 • verbouwing te mechelen klik voor meer afbeeldingen
  afbeelding 1 van 4
  Verbouwing rijwoning te Mechelen

  Bouwjaar: 2010

  Oppervlakte: 80 m²

  Bij deze rijwoning werd de bestaande achterbouw afgebroken en de leefkeuken van het kelderniveau naar het gelijkvloers gebracht.
  In het verlengde van de keuken werd een klein terras voorzien zodat men kan genieten van het zicht op de tuin. Op het kelderniveau werd een bureauruimte/speelhoek ingericht die rechtstreeks in contact staat met de tuin.

 • Verbouwing te Relegem klik voor meer afbeeldingen
  afbeelding 1 van 10
  Verbouwing woning te Relegem

  Bouwjaar: 2009-2010

  Oppervlakte: 150 m²

  De woning, die dateert van 1955, werd volledig gestript tot alleen nog wanden en vloerplaten overbleven. Vermits er tussen voor- en achtergevel een niveauverschil is van een volledige verdieping, werd geopteerd om op kelderniveau een volume bij te bouwen dat dienst zou doen als bureauruimte, met zicht op de heraangelegde tuin. Het wegbreken van een aantal wanden op het gelijkvloers, resulteerden in één grote ruimte bestaande uit een zitruimte en een open keuken met kookeiland. Om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten, werd de keukentafel geïntegreerd in het kookeiland. Het plat dak boven de bureauruimte werd omgevormd tot dakterras en ligt zowaar in het verlengde van de leefruimte. Op zolderniveau, waar later nog een ruime slaapkamer zal worden voorzien, werd in het nieuwe dak een dakkapel voorzien met zicht op de ruime omgeving.

 • verbouwing hoeve te bierbeek klik voor meer afbeeldingen
  afbeelding 1 van 5
  Verbouwing vrijstaande hoeve te Bierbeek

  Bouwjaar: (1930) 2009

  Oppervlakte: 230 m²

  Een oude woning met aanpalende schuur en stalling werd volledig ontmanteld en omgevormd tot eengezinswoning. De achterliggende bijgebouwen werden afgebroken waardoor een zonnige, grote tuin ontstond. Binnen werden zo veel mogelijk wanden behouden om de verbouwingskosten te drukken. Het bestaande dakgebinte werd geherwardeerd om de sfeer van de voormalige woning te behouden. De vloer van de verdieping werd deels uitgebroken om openheid te creëren naar het gelijkvloers en de tuin toe.

 • verbouwing hoeve te Meise klik voor meer afbeeldingen
  afbeelding 1 van 6
  Verbouwing rijwoning te Beersel

  Bouwjaar: 2011

  Oppervlakte: 25 m²

  Een rijwoning met aangrenzende garage wordt omgebouwd tot moderne gezinswoning met 3 slaapkamers, woonkamer, open keuken, ruime badkamer, apart bureel voor bedrijf. Achteraan wordt de bestaande aanbouw afgebroken en vervangen door een ruime berging en een overdekt terras. De patio wordt geheel vernieuwd. De achtergevel wordt geïsoleerd en afgewerkt met crepi. Er worden overal nieuwe ramen geplaatst. De bouwheer zorgt als aannemer technieken voor heel wat eigen werk zodat de kost sterk gedrukt kon worden.

 • Verbouwing van een driegevelwoning te Alsemberg klik voor meer afbeeldingen
  afbeelding 1 van 13
  Verbouwing driegevelwoning te Alsemberg

  Bouwjaar: 2011

  Oppervlakte: 100 m²

  Een oude driegevelwoning wordt volledig gerenoveerd. Aan de achterzijde worden de bestaande ruimtes afgebroken en vervangen door grotere en lichtere ruimtes. Op het gelijkvloers vormt de uitbreiding de keuken en de zitruimte, die zo rechtstreeks aan de tuin gelegen zijn. Deze ruimtes zijn gericht naar het zuiden, waardoor we hebben gekozen voor dieper gelegen ramen, zodat de grote raampartijen niet voor oververhitting zouden zorgen. Op de verdieping wordt de bestaande indeling volledig gewijzigd. In het overkragend volume hebben we de slaapkamer + dressing voorzien Om te vermijden dat de eetruimte, centraal op het gelijkvloersniveau, niet te donker zou worden, hebben we een lichtstraat voorzien naast de uitbreiding op de verdieping.

 • Verbouwing van een rijwoning te St.-Genesius-Rode klik voor meer afbeeldingen
  afbeelding 1 van 6
  Verbouwing van een rijwoning te St.-Genesius-Rode

  Bouwjaar: 2010

  Oppervlakte: 45 m²

  De bouwvallige garage werd volledig gestript en hersteld waar nodig. Er werd een nieuw dak geplaatst op de bestaande gordingen. Aan de buitenzijde werd een nieuwe gevel geplaatst met voegloos metselwerk. De garagepoort werd verbreed en vervangen door een automatische poort. Aan de tuinzijde moet er nog een deur geplaatst worden in hout/glas en wordt het inspringend deel nog afgewerkt in cederhout.

  De bestaande en verouderde badkamer werd afgebroken tot op de bestaande houten draagbalken. Hierop werden zwaluwstaartplaten geplaatst en een nieuwe chape zodat de vloer stabiel werd en kon betegeld worden. De badkamer werd deels herbepleisterd en deels betegeld op de wanden. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, een bad met centrale afloop, een wc, en een lavabomeubel met twee opzetkommen. (Dit laatste is nog te plaatsen)

 • Verbouwing van een rijwoning te Mechelen klik voor meer afbeeldingen
  afbeelding 1 van 6
  Verbouwing van een rijwoning te Mechelen

  Bouwjaar: 2011

  Oppervlakte: 55 m²

  45 000 € (exclusief btw)

  Het betreft de verbouwing van het gelijkvloers van een rijwoning. De beperkte keuken en leefruimte worden opengewerkt zodanig op het gelijkvloers één grote ruimte ontstaat die in contact staat met de buitenruimte.

 • verbouwing hoeve te Meise klik voor meer afbeeldingen
  afbeelding 1 van 10
  Verbouwing hoeve te Meise

  Bouwjaar: 2011

  Oppervlakte: 280 m²

  Deze oude hoeve wordt volledig gestript. Het dak en de vloeren worden verwijderd. Er worden zo veel mogelijk bestaande muren van het gelijkvloers behouden. Er wordt op het gelijkvloers een grote ruimte gecreëerd voor praktijk, inkom, woonkamers en keuken. Op de verdieping komt een ruime badkamer en 3 grote slaapkamers. De tuin ligt aan de voorzijde van het gebouw en is zuidgericht. Deze wordt opgedeeld in privé tuin en in parkingplaatsen voor de praktijk.

 • Verbouwing van een winkel te Bertem klik voor meer afbeeldingen
  afbeelding 1 van 4
  Verbouwing van een winkel en kantoorruimte te Bertem

  Bouwjaar: 2012

  Oppervlakte: 540 m²

  Het gebouw aan de straatkant wordt omgevormd naar behandelruimtes,burelen en vergaderruimte voor de verpleegdienst. De bestaande garage wordt gesloopt om zo doorgang te bieden naar het binnenplein waar de nieuwe winkelruimte opgericht zal worden. De opslag en kantoren voor de Parameditheek worden achteraan gehuisvest.

 • verbouwing rijwoning te Wemmel klik voor meer afbeeldingen
  afbeelding 1 van 13
  Verbouwing van een rijwoning te Wemmel

  Bouwjaar: 2011

  Oppervlakte: 50 m²

  Door het wegbreken van wanden op het gelijkvloers, ontstaat één grote ruimte met open keuken, salon en eetruimte. Terwijl enerzijds de verandaconstructie wordt vervangen door een plat dak, wordt de achtergevel opengewerkt door middel van een groot raam over bijna de volledige breedte van de woning. Het nieuwe, houten terras vormt een uitbreiding van de leefruimte.

 • renovatie te etterbeek klik voor meer afbeeldingen
  afbeelding 1 van 10
  Renovatie rijwoning te Etterbeek

  Bouwjaar: 2010

  Oppervlakte: 230 m²

  De werken omvatten een grondige renovatie van de structuur en de volledige vernieuwing van alle technieken. Tegelijk wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om van deze typische Brusselse rijwoning uit het begin van de vorige eeuw een toonvoorbeeld van energiezuinigheid te maken. Buitenisolatie met bepleistering van de achtergevel, binnenisolatie van de voorgevel, superisolerende beglazing, een grondige en luchtdichte isolatie van het dak en efficiënte technieken moeten dit mogelijk maken.

 • uitbreiding te Mechelen klik voor meer afbeeldingen
  afbeelding 1 van 5
  Verbouwing rijwoning te Mechelen

  Bouwjaar: 2011

  Oppervlakte: 22 m²

  25 000 € (exclusief btw)

  De werken omvatten de afbraak van de bestaande aanbouw ten voordele van een nieuwe uitbreiding. Tegelijk wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om bovenop deze uitbreiding een dakterras te voorzien.

 • Verbouwing driegevelwoning te Schepdaal klik voor meer afbeeldingen
  afbeelding 1 van 9
  Verbouwing driegevelwoning te Schepdaal

  Bouwjaar: 2012-2013

  Oppervlakte: 57 m²

  Het betreft een driegevelwoning waar achteraan een aanbouw wordt bijgezet, met op kelderniveau een dubbele garage en op het gelijkvloers een open keuken. De wand tussen bureau en leefruimte wordt afgebroken, om één geheel te vormen met de leefruimte. Op het gelijkvloers ontstaat een terras met toegang tot de tuin via de buitentrap.

 • Verbouwing van een rijwoning te Mechelen klik voor meer afbeeldingen
  afbeelding 1 van 7
  Verbouwing van een rijwoning te Mechelen

  Bouwjaar: 2010

  Oppervlakte: 250 m²

  Het betreft een interne verbouwing van een rijhuis. Intern werd de indeling aangepast naar de noden van de gebruikers en de huidige normen. De gelijkvloerse verdieping biedt plaats aan een leefruimte, eetruimte keuken en bureauruimte. In de kelder werden de technische ruimtes en hobbyruimtes ondergebracht. Op de eerste verdieping en de dakverdieping bevinden zich het sanitair en de slaapkamers.

 • Verbouwing rijwoning te Wemmel klik voor meer afbeeldingen
  afbeelding 1 van 9
  Verbouwing rijwoning te Wemmel

  Bouwjaar: 2012-2013

  Oppervlakte: 41 m²

  Het betreft een rijwoning waar achteraan een aanbouw wordt bijgezet, ter vergroting van de leefruimte. Op het gelijkvloers komt een ruime leefruimte met open keuken. De voorgevel zou opnieuw gemetst worden en er zou een carport voorzien worden om het parkeerprobleem in de straat op te lossen. De woning zal uiteindelijk in zijn geheel worden gerenoveerd.

 • verbouwing een woning te Sterrebeek klik voor meer afbeeldingen
  afbeelding 1 van 3
  Verbouwing van een woning te Sterrebeek

  Bouwjaar: 2012

  Oppervlakte: 300 m²

  De bouwheer koos voor een uitbreiding van de woning met één verdieping na een woningbrand. Er werd gekozen voor een bijkomende verdieping en een andere dakvorm voor de zolder.